Link-uri Sfânta Mănăstire Dervent


Sfânta Mănăstire Dervent » Link-uri » Mănăstiri Formularul 3.5% ]
Abonare la
Buletinul Informativ
www.DERVENT.ro

Email:

» Dervent
» Prezentare
» Istoric
» Daruri
» Mănăstirea
» Grup Psaltic
» Album
» Biserica cea Nouă

» ROSTIRI
» Editoriale
» Ortodoxie
» Ecumenism
» Ştiri
» Bioetică
» Istorice
» Poezii
» Hărţi

» Publicaţii

» Rugăciuni
» Liturghia
» Proscomidia
» Rânduiala...
» Acatiste
» Paraclise
» Slujbe
» Alte Rugăciuni

» Cugetări

» Dicţionar

» Proiecte

» Pomelnice

» Felicitări

» Multimedia

» Donaţii
» Formular 3,5%

» Link-uri

» Contact
www.arhiepiscopiatomisului.ro
Manastirea Bucium, Bucium
Site-ul Mănăstirii
În salba edificatoare a manastirilor care înconjoara orasul Iasi, la baza uneia din colinele pline de istorie ale orasului, pe Dealul Bucium, se afla situata o mica oaza de liniste duhovniceasca, unde de-a lungul timpului, vrednici de lauda ierarhi, domnitori, monahi si credinciosi au gasit savoarea îmbietoare a credintei, traind-o si armonizându-se în acelasi timp cu Dumnezeu în duhul rugaciunii, al comuniunii crestine si frumusetii naturale, într-o gradina paradisiacal - Mănăstirea Bucium.
bucovina - arhipelagul manastiresc, bucovina, arhipelagul manastiresc, arhipelag, Portal cu pagini web ale lacasurilor istorice din Bucovina,
Portal cu pagini web ale lăcaşurilor istorice din Bucovina
În partea de nord-est a ţării, la graniţa cu ţinutul Herţei (Ucraina), se întinde Ţara de Sus a Moldovei, regiune istorico-geografică numită Bucovina.
   Domnitorii Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Alexandru Lăpuşneanu, urmaţi de Movileşti (1466-1600), au împodobit Bucovina cu bisericile şi mănăstirile fortificate care-i fac astăzi faima. După 1530, construcţii din sec. XV-XVI au fost împodobite cu frescă exterioară la iniţiativa domnitorului Petru Rareş, a mitropolitului Grigorie Roşca, a boierilor Arbore şi Movileşti.
   Lăcaşurile din Bucovina îşi continuă şi astăzi menirea prin grija restauratorilor şi a obştilor călugăreşti. Frescele exterioare ale bisericilor Humor (1535), Moldoviţa (1537), Arbore (1541), Voroneţ (1547), Suceviţa (1596), arhitectura şi pictura mănăstirilor Putna, Dragomirna, Râşca, Slatina, ale bisericilor Pătrăuţi, Bălineşti, Probota, Bogdana, bogatele muzee de artă medievală, frumuseţea peisajului şi a creaţiei artistice populare, au concurat la decernarea distincţiei Mărul de Aur (Pomme d'Or) Bucovinei de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), au dus la înscrierea tezaurului din Bucovina în catalogul UNESCO - Mari monumente ale lumii...
Manastirea Barnova, Barnova,
Site-ul Mănăstirii
Acest site isi propune sa va prezinte o parte din farmecul invataturii teologice-ortodoxe si al muzicii bizantine asa cum le-a lasat Iisus Hristos de-a lungul timpului in invatatura sa din cele 4 evanghelii; prin Apostoli si Sfinti, incercand sa gaseasca in inima credinciosilor crestini loc unde sa-si indeplineasca menirea lor. Amin!

Acest site contine predici ale parintelui Calistrat de la Barnova.

Manastirea Bogdana, Bogdana,
Site-ul Mănăstirii
e-mail: bogdana@bogdana.ro
Tel: +40-30-563005
Fax:+40-30-563005
Adresa:
     Mânăstirea Bogdana
     România, Jud. Suceava, Mun. Rădăuţi
     Str. Bogdana Voda Nr.6, Cod Postal 5875

Începuturile mănăstirii şi ale bisericii Sfântul Nicolae se pierd în negura vremurilor, în perioada de constituire a statului feudal moldovean. De-a lungul vremii, acest monument arhitectural de o frumuseţe aparte a îndeplinit un rol istoric, religios şi cultural deosebit. În ciuda intemperiilor vremii, biserica a rezistat peste veacuri cotropirilor tătare ăi turceşti, jafurilor, războaielor şi dominaţiei hasburgice, constituind de-a lungul timpului o garanţie a spiritului naţional românesc.

Manastirea Cernica, cernica,
Site-ul Mănăstirii
Veche vatră de rugăciune şi cultură, ctitorie a Vornicului Cernica Ştirbei, Sfânta Mănăstire Cernica este atestată documentar la 1608 prin hrisovul domnesc al lui Radu Vodă Şerban. În acel an Vornicul Cernica reface un vechi schit căruia îi dă numele său, îl înzestrează cu pământuri, păduri şi sate, spre veşnica pomenire a numelui şi a neamului său.
Manastirea Clocociov - Slatina, Clocociov - Slatina, Clocociov, Slatina,
Site-ul Mănăstirii
Situata in partea de sud a orasului Slatina, intr-o depresiune flancata de doi versanti - pozitie naturala la al carei pitoresc contribuie si larga priveliste ce se deschide spre raul Olt - Manastirea Clocociov strajuieste de veacuri aceste locuri, favorizata de configuratia naturala a terenului, pastrandu-si nealterate traditia, prestigiul precum si frumusetea si robustetea constructiei. Monumentul se numara azi, prin indepartatul sau trecut istoric, intre asezarile manastiresti cu renume din judetul Olt, fiind contemporana cu alte ctitorii domnesti si boieresti din vecinatate, cum sunt cele de la Seaca-Musetesti, construita de Manea Persanul, mare clucer, Caluiu, ridicata de Vlad banul si fratii sai Balica spatar si Dumitru parcalab, Hotaranii, ctitorie a lui Mitrea mare vornic si Brancovenii, leaganul boierilor cu acelasi nume, inruditi din vechime cu Craiovestii, complex refacut de Matei Basarab in 1634 si apoi reinnoit si impodobit, cu noi ansambluri de picturi si decoratii sculptate, de catre Constantin Brancoveanu, care au imprimat ansamblului specificul stilului brancovenesc.
Manastirea Cozia, Cozia,
Site-ul Mănăstirii
Una dintre cele mai autentice podoabe ale arhitecturii bisericeşti autohtone, Mănăstirea Cozia trăieşte şi va dăinui în istoria poporului român deopotrivă prin însemnătatea ei artistică şi spirituală, cât şi prin vechimea ei.

În cei peste 600 de ani de la întemeiere multe mii de călugări au vieţuit şi s-au format aici, unii ajungând ierarhi vestiţi şi cunoscuţi oameni de cultură.

Manastirea Dragomirna, site-ul Manastirii Dragomirna,
Site-ul Mănăstirii
Aflată în nordul Moldovei, la 15 km de Suceava, vestită ctitorie a marelui mitropolit şi cărturar Anastasie Crimca, se înalţă aici de peste veacuri ca o mărturie pentru zbuciumul trecutului moldovenesc, pentru iscusinţa şi dragostea de frumos a oamenilor de pe aceste meleaguri.
Manastirea Frasinei, Frasinei,
Site-ul Mănăstirii
Adresa: Comuna Muereasca, Jud. Vâlcea
Căi de acces: DN 7 Râmnicu-Vâlcea, spre N-V, Gura Văii (10 km), apoi stânga până în Muereasca.
Hram: Naşterea Sf. Ioan Botezătorul - 6 Ianuarie şi Adormirea Maicii Domnului - 15 August.

Mănăstirea Frăsinei reprezintă pentru mulţi credincioşi locul de comuniune a omului cu Dumnezeu. Retrasă între munţi şi străjuită de o parte şi de alta de păduri seculare, sihăstria monahală din Carpaţi a atras, încă din cele mai îndepărtate timpuri, sufletele însetate de linişte şi viaţă duhovnicească.

Manastirea Hodos - Bodrog, Manastirea Hodos Bodrog, Hodos - Bodrog, Hodos Bodrog,
Site-ul Mănăstirii
Din punct de vedere geografic Manastirea Hodos - Bodrog se afla in judetul Arad (judet situat la granita de vest a Romaniei), la vest de municipiul Arad, pe cursul inferior al Muresului, la o distanta de 12 km, pe drumul ce duce de la Arad la Felnac - Secusigiu - Periam (se merge spre Timisoara si inainte de benzinaria Petrom se coteste la dreapta). Manastirea se invecineaza la est, la 1,5 km cu satul Bodrogu Nou, la sud cu satul Calugareni, iar la vest peste Mures cu satul Bodrogu Vechi.
Manastirea Hurezi, Hurezi
Pagina Mănăstirii de pe Site-ul Episcopiei Râmnicului
Hram: Sfintii Imparati Constantin si Elena
Adresa: Horezu, jud. Valcea
Stareta: Pavelina Gagea
Cazare:

- 20 de locuri, dormitoare cu 1-2 locuri
- La mansarda 3 camere cu 4 paturi
Telefon: +40.250.860071

Printre manastirile monumente istorice, care impodobesc pamantul romanesc, Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru "stilul brancovenesc".

Manastirea Putna, Putna,
Site-ul Mănăstirii - 2
Se spune astfel că, odată, într-o noapte foarte întunecoasă, pe când Daniil Sihastru se ruga în adâncul chiliei sale de pe valea Viţeului, iar afară se amestecau urletele lupilor cu mormăiturile urşilor, ar fi sosit la el, să-i ceară găzduire, Ştefan-Vodă, care, întorcându-se de la o vânătoare din munţi, s-ar fi rătăcit prin partea locului. Cu acel prilej, bătrânul sihastru, având sfat de taină cu voievodul, l-ar fi înduplecat să ridice în apropiere, pe frumoasa vale a Putnei, o mănăstire, "pentru ca Dumnezeu sa-i ajute la toate treburile lui".
Manastirea Putna, Putna,
Site-ul Mănăstirii - 1
Printre valoroasele monumente bisericeşti şi de artă religioasă, care atrag admiraţia şi preţuirea vizitatorilor din ţară şi de peste hotare, un loc de frunte îl ocupă şi Mănăstirea „Sfânta Ana” - Rohia, din „Ţara Lapuşului”, judeţul Maramureş. Aşezată într-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, în mijlocul unei păduri de fag şi de stejar, Mănăstirea Rohia constituie locul privilegiat al căutătorilor de linişte şi reconfortare sufletească, al iubitorilor de frumos artistic şi natural.
Manastirea Rohia, Rohia,
Site-ul Mănăstirii

Adresa:

Manastirea " Sfanta Ana"- Rohia
435612 - Rohia nr. 18
E-mail:
cancelarie@manastirea-rohia.ro
Telefon: 0262 387605
Fax: 0262 387608
Maramures
Romania

Printre valoroasele monumente bisericeşti şi de artă religioasă, care atrag admiraţia şi preţuirea vizitatorilor din ţară şi de peste hotare, un loc de frunte îl ocupă şi Mănăstirea „Sfânta Ana” - Rohia, din „Ţara Lapuşului”, judeţul Maramureş. Aşezată într-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, în mijlocul unei păduri de fag şi de stejar, Mănăstirea Rohia constituie locul privilegiat al căutătorilor de linişte şi reconfortare sufletească, al iubitorilor de frumos artistic şi natural.

manastirea Saraca, site-ul manastirii Saraca, saraca,
Site-ul Mănăstirii
Tinand de Mitropolia Banatului - Arhiepiscopia Timisoarei, Manastirea Saraca este asezata in plina campie banateana, in localitatea Semlacul Mic, comuna Gataia, la 67 km sud de Timisoara, pe drumul care leaga cele doua localitati.
Manastirea Saracinesti, Hramul: Adormirea Maicii Domnului, Hramul - Adormirea Maicii Domnului, Hramul Adormirea Maicii Domnului, Hramu, Adormirea Maicii Domnului,
Pagina Mănăstirii pe Site-ul Episcopiei Râmnicului
Hramul: Adormirea Maicii Domnului
Adresa: sat Valea Cheii, comuna Cheia, judetul Valcea
Stareta: Gelasia Tataru

Pisania: "† Cu vrerea Tatalui si cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Duhului Sfant ziditus-au aceasta biserica din temelie cu toata podoaba ei intru lauda Adormirea Precestei Bogorodite si cu chiliile imprejur cu toata cheltuiala Parintelui Stefan, episcopul Ramnicului fiind data mosia cu casele de Tanasie Pausescul in zilele lui Serban Cantacuzino Voevodul. Si au fost ispravnic Zosima Er.(monah) egumen. Ani de la Adam 7196 iar de la Iisus Hristos 1688 Sept. 28."
Pis(a) Er.(monah) Neagoe

Aici, la confluenta raului Olanesti cu raul Cheia, in mijlocul satului Valea Cheii care pana in anul 1964 s-a numit Sararcinesti asa cum glasuieste pisania, de aproape 300 de ani sta in bataia vanturilor si vijeliilor Biserica fostei Manastiri Saracinesti.

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Covasna, Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul, jud. Covasna,
Site-ul Mănăstirii
Manastirea se afla situata pe teritoriul administrativ al localitatii Valea Mare, in sudul judetului Covasna (in centrul tarii) pe DJ121A la circa 30 km. de Sfantu Gheorghe si 7 km. de Intorsura Buzaului. Modul de acces la Manastire se poate face:
pe cale ferata
- Sf. Gheorghe-Borosneul Mare
- Brasov-Intorsura Buzaului
Din gara Borosneul Mare sau gara Intorsura Buzaului accesul se realizaeaza doar prin mijloace auto, distanta pana la manastire fiind de 15 km.
auto (drum asfaltat) din :
- Sf. Gheorghe-Manastire
- Brasov-Intorsura Buzaului-Manastire
- Buzau-Intorsura Buzaului-Manastire
Manastirea Sitaru, Sitaru,
Site-ul Mănăstirii
Manastirea Balamuci este situata în partea de nord-est a judetului Ilfov, în padurea din apropierea satului Sitaru din comuna Gradistea (fapt pentru care mai este cunoscuta si sub numele de "Manastirea Sitaru").

Aceasta regiune era acoperita cândva de stravechii codri ai Vlasiei, din care au mai ramas azi numai câteva paduri izolate.

Movila pe care a fost construita manastirea a fost initial o insula în mijlocul apelor Ialomitei, fapt pentru care, Patriarhul Macarie al Antiohiei, care a vizitat manastirea în anul 1656, o numea în însemnarile sale de calatorie "Manastirea în apa" . Ulterior, apele si-au schimbat cursul , astfel încât fosta insula este astazi o movila situata în lunca Ialomitei. Totusi, si azi, în anii ploiosi, când apele Ialomitei cresc, zona din jurul manastirii se umple de apa iar movila redevine o insula.

Manastirea Surpatele, Surpatele,
Pagina Mănăstirii pe Site-ul Episcopiei Râmnicului
Hram: Sfanta Treime
Adresa: comuna Frincesti, satul Surpatele, judetul Valcea
Stareta: Badescu Tecla
Telefon: 0722 / 94.66.83 (Monahia Magdalena)

Manastirea Surpatele cu hramul „Sfanta Treime”, se afla situata in comuna Frincesti, satul Surpatele, judetul Valcea,la 12 km de gara Babeni si la 3 km de manastirea "Dintr-un Lemn".

Manastirea teghea, teghea,
Site-ul Mănăstirii
A trecut ceva timp de cand ieromonahul Gregorie Bele, monahia Teoctista Fugulin si alte 7 surori, au venit la Teghea sa puna temelii manastirii. Din acest grup de intemeietoare destramat in 1997 n-a mai ramas decat monahia Emanuela Mateiu. O vreme au stat aici si surorile Dragomir Irina, Pintea Augustina si Salagean Rodica.
Manastirea Tismana, tismana,
Site-ul Mănăstirii
Istoria celei mai vechi mănăstiri din Ţara Românească - Tismana, ca şi viaţa ctitorului ei Cuviosul Nicodim, au intrat de mult în legendă. La faima de care s-a bucurat neîntrerupt mănăstirea a contribuit în mare parte şi farmecul aşezării sale. Tradiţia susţine chiar că frumuseţea împrejurimilor a fost hotărâtoare în alegerea locului şi că Nicodim a căutat timp îndelungat pe valea "râului cu apă vie" stânca Stârminei cu cascada sa. Într-adevăr, toate frumuseţile şi bogăţiile naturii par să se fi strâns aici: şiruri de culmi cu reliefuri capricioase, râuri bogate în păstrăvi, nuceturi şi livezi de castani care aveau să intre pe rând în domeniul mănăstiresc. Alegerea Cuviosului Nicodim a fost determinată, însă, şi de raţiuni mai grave.
Manastirea Turnu, Hram: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Hram - Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului,
Pagina Mănăstirii pe site-ul Episcopiei
Hram: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului
Adresa: Calimanesti, jud. Valcea
Staret: Ierom. Ioanichie Trifa
Telefon: +40.250.750851

La poalele muntelui Cozia, nu departe de apele Oltului, se inalta silueta zvelta a manastirii de calugari Turnu, situata la 600 m de statia de cale ferata cu acelasi nume. La poalele culmii Turneanu din masivul Cozia, de-a lungul timpului, au fost multe sihastrii, chilii sapate in stanca, dintre care unele se mai pastreaza si astazi.

Manastirea Visina, Hramul - Sfanta Treime, Hramul Sfanta Treime, visina,
Site-ul Mănăstirii
Hramul - Sfanta Treime
Sos. Targu-Jiu - Petrosani, la iesirea din defileul Jiului, Bumbesti-Jiu la 14 km. de Targu-Jiu
Manastire de calugari
Staret Melchisedec Suparschi
Schitul Sf. Maria - Cricov, Manastirea Jercalai, Schitul Sf. Maria, Schitul Sfanta Maria,
Site-ul Schitului
In judetul Prahova, la cateva sute de metri de orasul Urlati, pe malul stang al Cricovului Sarat, se afla Schitul Sfanta Maria-Cricov, cu bisericuta lui de lemn in forma de corabie si cu turla ei zvelta, avand la baza pridvor si prispa pe latura sudica.
Manastirea Tismana, site-ul Manastirii Tismana, Tismana, site-ul Manastirii,
Site-ul Mănăstirii
La Mănăstirea Tismana se poate ajunge pe mai multe drumuri: ori dinspre Dunăre, din Drobeta Turnu-Severin prin Poarta Motrului, pe DN 67 până la Apa Neagră şi 67D până la Tismana; ori dinspre Craiova: pe Valea Motrului până la Motru pe DN 67A şi 67 până la Târgu-Jiu pe DN 66 şi apoi pe 67 D până la Tismana, cca 40 km.
Site-ul Manastirii Sfanta Cruce - Oradea, Manastirea Sfanta Cruce - Oradea, oradea,
Site-ul Mănăstirii
Manastirea Sfintei Cruci a luat fiinta in anul 1992, amplasata la doi km distanta de orasul Oradea, intr-un loc unde inainte de aceasta data nu exista nici o asezare, in scurt timp s-a ridicat un adevarat complex monahal.
Site-ul Manastirii Sfanta Maria - Techirghiol, Manastirea Sfanta Maria - Techirghiol, Manastirea Sfanta Maria, Techirghiol,
Site-ul Mănăstirii
In anul 1928, primul patriarh al Romaniei - Miron Cristea - cumpara in statiunea balneara Techirghiol o vila modesta cu 16 camere, infiintand un sanatoriu preotesc, deservit de cateva monahii, pentru clerul din intreaga tara. Intre anii 1965-1967, patriarhul Justinian a initiat lucrari de renovare si de extindere a caminului (s-a largit si supraetajat aripa dreapta) iar intre anii 1975-1977 a construit aripa stanga a complexului si partea perpendiculara care uneste cele doua aripi, dand complexului aspectuil tradirional al manastirilor (mai ales al celor brancovenesti) - de careu deschis.
»Link-uri[ 46 ]
Director-Web cu Resurse Ortodoxe
» Mănăstiri[ 27 ]
» Portaluri[ 8 ]
» Site-uri[ 5 ]
» Presa[ 3 ]
» Pro-Vita[ 3 ]
» Icoane[ 0 ]
» Radio şi TV[ 0 ]

thumbnails by artViper designstudio



Site-ul - Sfinţii Închisorilor
„Să ne cunoaştem trecutul!“
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii Dicţionar Proiecte Cugetări
Pomelnice Felicitări Multimedia Link-uri Donaţii Regulament Contact